Mitä saavutettavuus on

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)  eli digipalvelulaki tuli Suomessa voimaan 1.4.2019. Taustalla on Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivi (EU) 2016/2102 ja YK:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista, joka korostaa vammaisten ihmisten osallisuutta ja mahdollisuutta itsenäiseen asiointiin myös digitaalisessa ympäristössä (eli saavutettavuutta).

Saavutettavuus koskee henkilöitä, joilla on rajoitteita, kuten aistivamma, liikuntavamma tai vaikeuksia havainnoinnin ja ymmärtämisen kanssa. Myös ikääntyneet hyötyvät monin tavoin saavutettavuudesta. Jopa noin 22 % väestöstä on yli 65-vuotiaita, ja heidän määränsä kasvaa koko ajan.

Saavutettavuusvaatimukset turvaavat sen, että verkkosivua tai mobiilisovellusta voi käyttää erilaisilla laitteilla ja avustavilla teknologioilla.

Mitä me tarjoamme: Saavutettavuusselvitys

Saavutettavuusselvityksessä arvioidaan digitaalisten palveluiden saavutettavuutta käyttäjän näkökulmasta.

Arvioidaan, kuinka saavutettavia ovat mm. asiakaspalvelu- ja verkkosivustot, sähköiset asiakirjat ja mobiilisovellukset.

Selvityksessä havainnot raportoidaan asiakkaalle. Raportti sisältää konkreettiset korjausehdotukset. Tilauksen yhteydessä sovitaan myös saavutettavuusselosteen laatimisesta ja sen mahdollisesta verkkosivustoille lisäämisestä.

Kaksi pyörätuolissa istuvaa naista keskustelee pöydän ääressä.

Mitä me tarjoamme: Saavutettavuuskonsultointi

Saavutettavuuskonsultointi antaa suunnittelijoille, palvelumuotoilijoille tai ohjelmistokehittäjille kokonaiskuvan saavutettavuudesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä. Yhdessä suunnitellaan verkkosivujen, mobiilisovellusten tai muiden sähköisten lomakkeiden ulkoasua, kieltä ja käytettävyyttä.

Nainen pyörätuolissa osoittaa ohjetta, joka on liian korkealla.

Mitä me tarjoamme: Saavutettavuuskoulutus

Saavutettavuuskoulutuksissa käsitellään mm. verkkosisällön saavutettavuusohjeita WCAG 2.1,
saavutettavuusdirektiiviä ja digipalvelulakia sekä käytetään konkreetteja esimerkkejä saavutettavuusvaatimusten soveltamiseen. Tavoitteena on tehdä kaikille mahdollisuus tiedonhankintaan ja sähköiseen asiointiin.

esimerkki hinnoittelusta

Yhden pienen verkkosivuston saavutettavuusselvitys, raportointi, tarkastus ja sertifiointi ja tuotemerkintä sivustoille maksaa arviolta 900 € + alv.

Jokainen kohde arvioidaan erikseen. Lisäksi matkakulut laskutetaan.

Pyydä siis tarjous!

Soita tai laita sähköpostia Heidille, niin sovitaan palvelusta tarkemmin!

Nainen pyörätuolissa tutustuu ulkona olevaan alueoppaaseen.